• TÁMOP - 3.1.4.-12/2-2012-0201
  • _
  • _

Previous
Next

II. hét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„ A gyermek az első!”
„A csoda észrevétlenül lép az életedbe.Hétköznapi,közönséges,szürke pillanatnak álcázza magát.
És csak sok év múlva döbbensz rá,hogy igen, ez csoda volt!Észre sem vetted!
(Müller Péter)

A Szabó Pál Általános Iskola és AMI idén is sikeres pályázatot nyújtott be az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványhoz az Erzsébet tábor megszervezésére. Tanulóink 4 turnusban 1 hetet tölthettek el a Balatonnál,aVidra-tanyán és 2 hetet a helyben szervezett napközis táborban.
 A Napközi Erzsébet-táborok lebonyolítására és a megvalósításhoz szükséges forrásokra köznevelési, kötelező közművelődési feladatot ellátó intézmények pályázhattak.


A sikeresen pályázó gyerekcsoportok tagjai jelképes (napi 100 Ft) befizetésével vehettek részt a táborokban, ahol hétfőtől péntekig, 8.00 és 16.00 között a sport és egészséges életmód, a környezettudatosság, a hagyományőrzés és kézművesség, az önismeret és közösségépítés témájához kapcsolódó színes programok és napi négyszeri étkezés várta őket.


Az előzetesen a szervező pedagógusok által kidolgozott és szakmailag jóváhagyott programnak minden turnus esetében része egy külső buszos kirándulás is, aminek köszönhetően sok  hátrányos helyzetű gyermek is eljuthatott  kalandparkba, étterbe, múzeumba, moziba, nemzeti parkba, történelmi helyszínre, élményfürdőbe, állatkertbe – a legtöbben közülük életükben először.Jártunk Debrecenben a Kerekerdő Élményparkban, a Csabaparkban, és a Steigervald Lovastanyán. Megismerkedtünk helyi vállalkozók munkájával,településünk híres írójának, iskolánk névadójának, Szabó Pálnak életútjával,műveivel,hagyományos régi játékok történetével, kóstolhattunk kemencében sült-illetve kürtős kalácsot,illetve hagyományosan elkészített roma kolbászt.Szó esett a takarékosság fontosságáról,illetve a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségéről.Ellátogatott hozzánk a Bábika játszóház színes kézműves programjával és a BIBUCZI zenekar is,akik a Nagyotmondó Tóbiás című mesedarabbal szórakoztattak bennünket.A programok megvalósításában a csoportvezetőn kívül nagyon nagy köszönet illet minden felnőttet aki valamilyen módon segítette a tábor munkáját, illetve a programok megvalósítását. KÖSZÖNJÜK!


„Csodálatos,hogy minden ember képes arra,hogy gondolkodjon és tanuljon. Ez a Teremtő
fantasztikus ajándéka, amit nagy örömmel kell,hogy műveljünk. Azt szeretném,ha mindenki használná az elméjét és ne féljen kimondani:”Ezt most remekül csináltam!”
(Karoline Leaf)


A táborozó gyermekek nevében szeretném ezzel az idézettel megköszönni a nyári szabadságuk alatt is feladatot vállaló kollégáim munkáját.


Sportoltunk, játszottunk,versenyeztünk,de új információkat is szerztünk.Valóban a gyermek volt az első!
A legnagyobb elismerés az volt számunkra, mikor a  gyerekek második nap után azt mondták, hogy ez nem is olyan mint egy tábor, hanem olyan mint egy nagy család.
A vegyes összetételű csoportokban jól megfért egymással minden korosztályhoz tartozó gyermek.Kölcsönösen segítették egymást a különféle vetélkedőkön,sportolás,utazás közben.
Igazi élmény volt!

Csillagné Baksa Margit
szabadidő-szervező