• TÁMOP - 3.1.4.-12/2-2012-0201
  • _
  • _

Previous
Next

Gyere, táncolj, gyere, táncolj még!

A Nemzetközi táncnap vagy A Tánc Világnapja április 29-én van. Ezen a napon az UNESCO egyik tagszervezetének, a Nemzetközi Táncbizottságnak a felügyelete alatt minden évben a világ mindenféle táncát megünneplik. Időpontját Jean-Georges Noverre francia táncos és balettművész születésnapjára rakták.

A Nemzetközi táncnap céljai közé tartozik a tánc népszerűsítése az általános felfogásban, és hogy arra ösztönözzék a kormányokat, hogy minél nagyobb teret szenteljenek a táncnak az oktatási rendszerben az alapfokú oktatástól egészen az egyetemig.

A Szabó Pál Általános Iskola és AMI alsós diákjai is megemlékeztek erről a világnapról. Bevezetésképpen Kiss Viktória társastáncoktató mondott néhány szót erről a világnapról, a tánc szerepéről, hatásáról.

Két csapatra osztódva a gyerekek népi illetve társastánc órákon fejleszthették a tánctudásukat. A gyerekek nagyon élvezték a népi játékokat, táncokat és azok, akik társastáncon voltak is sok újabb tudással térhettek haza.

Minden gyermeknek csillogott az arca, sugárzott a tekintete óra az alatt és után. Köszönettel tartozunk Kiss Viktória és Farkas Tamás táncoktatóknak az emlékezetes délelőttért.

„Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz.”(Wayne Dyer)
Pardiné Varga Erzsébet