• TÁMOP - 3.1.4.-12/2-2012-0201
  • _
  • _

Previous
Next

A boldogság mindenre megoldás

A Szabó Pál Általános Iskola és AMI 3.b osztályos tanulói a szeptembert egy új programmal kezdték.

Ez az új program a: BOLDOGSÁGÓRA

„Egészségre és boldogságra született emberi lények vagyunk. Különleges emberi többletlehetőségünk a hit, a remény képessége és az összetartozás, egymás iránti felelősség érzete, amely a szeretetkapcsolatokban testesül meg.”- írja Prof.Dr. Bady Emőke

Minden hónapban vannak ilyen órák, amelyek csökkentik a szorongásukat, növelik az önbizalmukat, és segít a gyerekeknek, hogy jobban teljesítsenek az iskolában. Az órák lényege a személyiségfejlesztés, a pozitív életszemléletre való képesség tanítása. Az egyén erősségeit és erényeit ölelik fel. A 10 hónapos boldogságóra program felépítése: hála, optimizmus, társas kapcsolatok, jó cselekedetek…. dalokkal, mesékkel fűszerezve.

Tavasszal a Boldogságóra program pályázatot hirdetett „Énekelj a boldogságért!” címmel. A pályázat lényege az volt, hogy egy dalt kellett meg tanulni és klipet kellett hozzá készíteni. A gyerekek nagyon lelkesen láttak hozzá a feladathoz, tanulták a dalt és a táncot a kliphez. Végül elkészült a mű! Feltöltöttük és vártuk a sok-sok szavazatot. Nagyon sok embert mozgósítottunk meg, 10.236-an szavaztak és a videót 24.454-en látták!
A végeredmény: „Énekelj a Boldogságért!”  közönségdíj

A boldogság nemzetközi világnapja alkalmából kiírt pályázat céljaként a boldogságteremtő képesség fejlesztésére hívtuk fel a figyelmet a zene segítségével, és egy olyan videóklipet készítettünk, melyben a boldogság üzenetét terjesztettük a világban.
Köszönjük a sok segítséget illetve a sok-sok szavazatot!

„Ezt a programot, aki végig csinálja, egészen más emberré válik, mint amikor belefogott.”
Pardiné Varga Erzsébet és Nyuzó Barbara