• TÁMOP - 3.1.4.-12/2-2012-0201
  • _
  • _

Previous
Next





Kihívás Napja 2017 alsó tagozat

Kihívás Napja 2017.



Hazánk egyik legnépszerűbb lakossági sporteseménye

„Nincs nagyobb öröm, mint a sport öröm.”
(Palik László)

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb.
A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.
A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1596 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több, mint 3 millió negyedórás testmozgást végeztek.
A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz - ezért támogatják olimpikonjaink, sportkiválóságaink is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt. A Kihívás Napja célja, hogy felhívja az ország polgárainak, önkormányzatainak és tanintézményeinek figyelmét a testmozgás fontosságára. Itthon, a hagyományoknak megfelelően a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) koordinálja az eseményt, mellyel ösztönözni szeretnék Magyarország lakosait a testmozgásra, hogy a játékos és vidám nap kedvet teremt a mozgással teli életmódhoz, és inspirálója lehet egy olyan életmódnak, aminek természetes része a mozgás, a sport
Az idén iskolánk is csatlakozott ehhez a mozgalomhoz.                                      

Tölcsér Jánosné intézményvezető megnyitója után az alsó tagozatos diákok futással kezdték a napot. A Városháza elől indultak és egy nagy kört téve a Rákóczi illetve a Várkonyi és Kossuth utcán keresztül vissza az iskoláig. A futók biztonságára a polgárőrség ügyelt. Köszönjük, hogy munkájukkal hozzájárultak rendezvényünk sikeréhez.
A tízórait követően 13 állomáshelyen sportolhattak a gyerekek,( mindegyiken 15 perc folyamatos mozgással) ahova  gyalog kellett eljutniuk. Ez nem kis teljesítménynek számít,hiszen mi nem csak az iskolán belül,hanem a város többmozgásra alkalmas-,pontján kínáltunk jó időtöltést tanulóinknak.( pl.városi könyvtár, művelődési ház,piactér,liget stb.)

Egy kis ízelítő a kínálatból:kidobó, fogócska, szabadulás a labdától, akadálypálya (2 állomáshelyen),ugrálókötelezés, alagútban-hegytetőn :mászó ill. bújó mozgások, lépcsőfutás, váltóverseny, trambulin, várméta, zenés-mozgásos torna,néptánc,discotánc.
A gyerekek nagyon lelkesek voltak és kellőképpen el is fáradtak a nap végére.
Láthatólag a rendezvény elérte célját.
Köszönet illeti Bozókiné Pardi Anna tanítónőt aki nagy-nagy lelkesedéssel fogta össze a szervezési és a lebonyolítási feladatokat, valamint azokat a kollégákat akik maguk is „végigküzdötték” a feladatokat saját osztályukkal.

Lássuk csak,hogy mit is jelentett ez a nap a gyerekek számára:
Kicsit fárasztó volt ez a nap, de nagyon jól éreztük magunkat. A zenés tánc és az iskola új játéka a trambulin nagyon tetszett.Talán az volt a legjobb és a legérdekesebb is.
Az ugrálókötelezés és a lépcsőfutás dolgoztatott meg bennünket a legjobban.A sétálás kimerítő volt, ennek ellenére sokat nevettünk, a nehéz feladatoknál biztattuk,segítettük egymást. A végére nagyon kifulladtunk ,de jövőre is szívesen részt vennénk hasonló programokon.Ez a nap valósi kihívást jelentett számunkra.
Köszönjük,hogy résztvehettünk ezen a programon.(Simon Virág Sára, Balog Vencel, Nagy Kristóf, Pákozdi András 4.a osztályos tanulók)

„Élvezzétek a testeteket! Használjátok ki minden lehetséges módon! Ne foglalkozzatok azzal, hogy mások mit gondolnak róla! A testetek a legnagyszerűbb eszköz, ami valaha a tiétek lesz.”

(Mary Schmich)

 

Csillagné Baksa Margit

szabadidő -szervező