• TÁMOP - 3.1.4.-12/2-2012-0201
  • _
  • _

Previous
Next

Táncra, táncra kisleányok (farsang)

Táncra, táncra kisleányok,
daloljatok fiúk,
itt a farsang, haja-huj,
ne lássunk most szomorút!


2017. 02.16-án reggel a Szabó Pál Általános Iskola és AMI alsó tagozatos diákjai izgalmas napra ébredtek. Ekkor tartottuk ugyanis a szokásos farsangi játékos napot. Azért napot, mert délelőtt az új épületben, a Bartók oktatási egységben pedig délután mutathatták be ötletesebbnél ötletesebb jelmezeiket a tanulók. Mindkét oktatási egység vendégül látta a nagycsoportos óvodásokat, akiknek kis ajándékokkal is kedveskedtek.
10 órától a Mahovics Tamás által tartott táncház után vicces játékos vetélkedőn vettek részt a gyerekek. A jelmezeket több szempont szerint értékelték saját maguk szavazólapok segítségével.
Megválasztották a farsang hercegét és hercegnőjét is.
A mulatozás délután is folytatódott immár „csak „az osztályokbabn. Elfogyasztották a szülők által felajánlott süteményeket, üdítőket.
13 órától a művelődési ház színháztermében mutatkoztak be az elsős és másodikos tanulók, akik már reggel magukra öltötték jelmezeiket Finoman jelezvén, hogy ezen a napon túl sok felelésnek nincs helye.
A 2.b osztályosok elhatározták, hogy felelevenítik a régmúlt alakoskodási szokásait. Így hát az első órában minden osztályba bekopogtak és bemutatták kis farsangi zenés-táncos műsorukat megalapozva ezzel a nap hangulatát.(Köszönet illeti az őket felkészítő nevelőket.)
A délutáni program is ezzel a kis előadással és az elsősök vidám farsangi télkergető verseivel kezdődött, majd Kis Viktória táncpedagógus jól megmozgatott minden kis jelmezest vidámra formált táncórájával. A hangulat olyan fergetegesre sikerült, hogy a művelődési házban tartózkodók is be-bekukucskáltak, sőt még néhányan táncoltak is a gyerekekkel.
Ezután mindenki bemutatkozott. Volt ott minden: a lovagtól a pókemberig. A felnőttek sem maradtak le az ötletes jelmezek tekintetében. Az elsősök vezére egy táncos lábú apáca és egy vidám kis páva volt, a másodikosoké pedig két kis ördögfióka. Volt is nagy derültség amikor felbukkantak a gyerekek között! Örültünk, hogy az ovisok is jelmezben jelentek meg és nagyon felszabadultan vettek részt az ügyességi játékokban illetve a vidám táncprogramon. A finomságok nem hiányoztak egyik osztályból sem.
Mindenki nagyon jól érezte magát ezen a napon, s bízunk benne, hogy valóban sikerült jó messzire kergetni ezt a nagyon hideg telet!
                      

Csillagné Baksa Margit