• TÁMOP - 3.1.4.-12/2-2012-0201
  • _
  • _

Previous
Next

Úszásoktatás 2016

Jól indult a tavaszi szünet utáni hét a Szabó Pál Általános Iskolában.
Négy héten át 3. osztálytól 6. osztályig minden gyermek úszásoktatásban vehetett részt a gyulai és a békési uszodában heti váltásban. Mivel a testnevelés tanmenetbe be van építve az úszás, a tanfolyam mindenkinek ingyenes volt, ami a szülőknek is nagy könnyebbséget jelentett. 
A gyerekek minden nap nagy izgalommal várták, hogy felülhessenek a buszra. Mindkét uszodában nagyon kedvesen fogadtak bennünket. Természetesen mindenki pillanatok alatt átöltözött, hogy minél hamarabb „csobbanhassanak” a vízben. A medence partján először balesetvédelmi oktatásban részesültek a gyerekeket, azután a vízben csoportokra osztották őket a képességeik alapján. Minden nap újabb ismeretekkel gyarapodtak, fejlődtek. A gyerekek nagyon fegyelmezetten, és minden igyekezetüket beleadva próbálták teljesíteni a feladatokat. A két órás foglalkozásokat önfeledt játékkal fejezték be.
Ezúton is köszönjük az oktatók lelkiismeretes munkáját!
Ha nem is tanult meg minden gyerek egy hét alatt úszni, azért a vízbiztonságot mindenki elsajátította. Alig várja mindenki, hogy újra mehessünk.  

Néhány gondolat a gyerekek tollából:
„Hétfőn először kicsit féltem, de péntekre ez megjavult.”
„Ez a hét a tanév egyik legjobb időszaka volt. „
„A legizgalmasabb az volt, mikor belemehettünk a mélyvízbe.”
„Megtanultam, hogy az úszás nem csak játék. Ha nem figyelünk meg is sérülhetünk.”
„Szerintem a mi osztályunkban mindenki megtanult úszni. Ügyesek voltunk.”

Vargáné Barabás Julianna

tanító