• TÁMOP - 3.1.4.-12/2-2012-0201
  • _
  • _

Previous
Next

Iskolánk kultúrális életéből 2015

Intézményünk a 2015/16. évadra 63 mesebérlettel,14 nagydiák bérlettel, 75 db bábszínház bérlettel és 40 db zenebarát bérlettel rendelkezik. Ezen kívül 4 pedagógus bérlet is gazdára talált.
Szeptember 30-át, a magyar népmese napját a Bartók oktatási egységben tanuló diákok filmvetítéssel, a nagyobbak mesevetélkedővel „ünnepelték.”

 

A tájházban megrendezett programokon igyekeztünk az előző évekhez viszonyítva nagyobb létszámmal képviselni az iskolát Az újszerű programok –melyeket a könyvtár, illetve a Tájház dolgozóinak köszönhetünk- csábítóak voltak.

 

A teljesség igénye nélkül: aszalás, lekvárfőzés. kenyérsütés, hagyományos mosás bemutatása, termésdíszek készítése, szüret, papír- és szárazvirágdíszek készítése, hagyományos népi ételek készítése és kóstolása, sóliszt gyurmából készült ajándékok, díszek, ékszerek készítése, tárgyalkotó népművészet, Márton-napi vigasságok, adventi előkészületek, Tök jó napok, agyagozás, téli mesék a kemence mellett, gyöngyfűzés és mézeskalácssütés, karácsonyi ajándékok készítése


Tanulóink részt vettek a könyvtári, múzeumi nyílt órákon, ill. a mindenki karácsonyfája c. városi rendezvényen.
A karácsony előtti játszóházak osztályszinten valósultak meg. A tájházas programokon zömében az alsós gyerekek vettek részt.

 

Csillagné Baksa Margit
szabadidő-szervező