• TÁMOP - 3.1.4.-12/2-2012-0201
  • _
  • _

Previous
Next

ISKOLAGYÜMÖLCS-PROGRAM

 

MI AZ ISKOLAGYÜMÖLCS-PROGRAM CÉLJA?


A program célja, hogy a tanév idején is a gyermekek minden nap fogyasszanak friss zöldségeket és gyümölcsöket


MIÉRT FONTOS, HOGY A GYEREKEK NAPONTA EGYENEK FRISS ZÖLDSÉGET ÉS GYÜMÖLCSÖT?


A zöldségek és a gyümölcsök telis tele vannak olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amikre a szervezetnek szüksége van. Ezeket a szervezetünk nem képes előállítani, hiányuk akár betegséghez is vezethet. Ezért is fontos, hogy naponta többször is együnk friss zöldséget és gyümölcsöt.


AMIT KAPNAK A GYEREKEK


Alma: Az alma az egyik legegészségesebb gyümölcs. „Minden nap egy alma, az orvost távol tartja!” Az almában lévő vitaminok sokasága a gyümölcs héjában, illetve a közvetlenül alatta elhelyezkedő gyümölcshús-rétegben van. Ezért érdemes az almát héjastól megenni!


Szilva: javítja az ellenálló-képességeteket a betegségek, fertőzések ellen, és az emésztést is segíti, fokozza az étvágyat.


Sárgarépa: kalória- és energiatartalma miatt egész nap aktívan tart. Magas rost- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően általános gyógyhatású, emellett a tápértéke is kiemelkedő. A sárgarépa ismert karotin-forrás, ami azt jelenti, hogy a benne található A-vitamin, segít élesebben látni.


Körte: ásványi anyag- és vitamintartalma számos betegség gyógyítására jótékony hatással van. A körte vagy a körtelé rendszeres fogyasztásának köszönhetően javítja az emésztést is.


Gyümölcslé: A 100%-os gyümölcslevek nem tartalmaznak semmi mást, csak az alma préselt levét. A gyümölcslevek teljesen természetesek, nincs bennük sem tartósítószer, sem hozzáadott cukor, sem pedig ízfokozó.

 

 

Az iskolagyümölcs programról és a szolgáltatóról bővebb információt az alábbi honlapon lehet elérni:

www.gardeniskola.hu