• TÁMOP - 3.1.4.-12/2-2012-0201
  • _
  • _

Previous
Next

2023. november 29. Őszi környezetvédelmi programjaink 3./3.

Őszi környezetvédelmi programjaink 3./3.
Környezetvédelmi szemléletformáló munkánk egyik hangsúlyos és mindennapi eleme a hulladékmennyiség csökkentése érdekében végzett tevékenységünk. Ezért örömmel vettük az OKT-FULL kezdeményezését, mely a DAREH Önkormányzati Társulás KEHOP-3.2.1-15-2017-00010 pályázatának keretében egy ingyenes környezetvédelmi szemléletformáló program megvalósítását tette lehetővé iskolánkban 2023. október 26-án. Ezen a gyerekek ötleteket és segítséget kaptak abban, hogy még hatékonyabban gyűjtsék szelektíven a hulladékot az iskolában és otthon is mutassanak példát szüleiknek. Okos döntéseik és válaszaik értékes ajándékokat eredményeztek, melyeket örömmel vittek magukkal.
És hogy hogyan is kerültünk a tanulóink által is közkedvelt ALMA EGYÜTTES Facebook oldalára?  Erről most hull le a lepel: a két vendég előadó Szöllősi-Sebestyén Zita és Szabó Pál környezetvédelmi oktatás koordinátorok, akiknek ezúton is köszönjük az élményt, programját a 4.b osztály egy kedves kis őszi dalos-verses összeállítás előadásával köszönte meg, amiben többek között az ALMA EGYÜTTES Nád a házam című nagysikerű dala is szerepelt. A produkcióval sikerült meglepni vendégeinket, melynek végén mi is meglepődtünk, amikor kiderült, hogy Szabó Pál előadónk az ALMA EGYÜTTES koncertszervezője. Így negyedikeseink a lehető legjobb helyen csillogtatták meg énekes tehetségüket Czirjákné Mike Erzsébet és Csüllög Mária tanítónők vezetésével.
Az ?alma sem esik messze a fájától?, hiszen Az Alma Együttes a Környezetvédelem Nagyköveteként elhivatottan dolgozik a gyermekek környezettudatos attitűdjének kialakításában. A legnagyobb szelektív hulladékgyűjtő KHT-kkal közösen létrehoztak egy környezetvédelmi tudatformáló programot, az iskolásaink számára is ismert Ökoriadót, amely a Szuperkukák történetével a gyermekek játékos formában történő környezettudatos nevelését, a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítését célozza.
Ez úton is köszönjük előadóinknak a hasznos ismereteket, a kiváló hangulatot és a feledhetetlen élményt!