• TÁMOP - 3.1.4.-12/2-2012-0201
  • _
  • _

Previous
Next

2023. november 29. Őszi környezetvédelmi programjaink 3./1.

Őszi környezetvédelmi programjaink 3./1.
Iskolánk ÖRÖKÖS ÖKOISKOLA lévén egyik kiemelten fontos feladata a megfelelő környezetvédelmi attitűd, a felelős környezettudatos magatartás kialakítása tanulóiban, ezért a tanév során számos szemléletformáló programot szervezünk a mindennapi környezeti nevelés mellett. A személyes példamutatás mellett igyekszünk minden lehetőséget megragadni és személyes megtapasztalás révén olyan élményeket adni a gyerekeknek, amik jelentősen és pozitív irányban formálják személyiségüket.
2023. szeptember 16-22 között került megrendezésre az EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT.
A meghirdetett rajzpályázatra készült alkotások az iskolánk aulájában kerültek kiállításra, melyek közül a legsikeresebbeket oklevéllel jutalmazzuk.
Ezen a héten Oxigéntúrákat is szerveztünk az Országos Kéktúra útvonalán, ahol az osztályok kerékpárral, vagy gyalog tettek meg egy-egy túrát, mellyel az autók által okozott levegőszennyezés megelőzésére és a szabad levegőn végzett aktív mozgás élményére hívtuk fel a gyerekek figyelmét.
Ezen a héten megalakítottuk a SZPAI BRINGAKLUBOT is, aminek tagjai szeptember 21-én máris egy közel 40 km-es bringatúrán vettek részt jobbára földúton, természeti környezetben a Körösladányi Duzzasztóhoz, ahol Elek Lajos duzzasztógépész, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság szakembere tartott egy rendkívül érdekes előadást a Bringaklub diákjainak. Megismerhették általa a Sebes-Körös szabályozásának történetét, a 700 m hosszú mederduzzasztó vízügyi jelentőségét, működését, de több érdekességet is hallhattak a folyón történő hajózásról, valamint a hallépcsőről is. Pályaorientációnak is beillett ez a program, hiszen több gyermeket is lenyűgözött ez az elhivatott munka, kedvet kaptak arra, hogy vízügyi vonalon folytassák majd tanulmányaikat.
A hét zárásaként az AUTÓMENTES NAPON szeptember 22-én diákjaink kipróbálhatták, és fejleszthették kerékpározási ügyességüket iskolánk udvarán a BRINGASULI gyakorlati feladataival, melynek célja a biztonságos kerékpáros közlekedésre való felkészülés elősegítése volt.