• TÁMOP - 3.1.4.-12/2-2012-0201
  • _
  • _

Previous
Next

Házhoz jön a Napsugár Bábszínház

A 2017/18-as tanévre is meghirdetésre került a „Bábszínházat mindenkinek!” elnevezésű program, melyet a kiírók a hátrányos helyzetű településeken élő gyermekeknek szánnak. A pályázat lényege, hogy a sikeresen pályázók a bérletet féláron (1250 Ft-ért/ vásárolhatják meg.

A kiírást lázas és gyors szervezőmunka követett, melynek eredményeképpen 100-100 fő óvodás és kisiskolás gyermek jutott nagyon jutányos áron bérlethez. Sőt! Mivel ilyen sok gyermekről van szó azt s sikerült elérni, hogy a bábszínház házhoz jöjjön minden egyes darabbal. Így megspóroltuk a beutazás költségét, mely 3 előadásnál 3300 Ft-ot jelent fejenként.
December 12-én volt az első előadás a művelődési ház színháztzermében. A titokzatos jóbarát című mesedarabot tekinthette meg a lelkes nézősereg. Az óriásbábok és a fénytechnika elkápráztatta a gyerekeket. A látott darab egy kedves történet a barátságról. Dr. Zsiráf Zsupán tanácsára indul útnak Ottó, a kisoroszlán, hogy megkeresse a lexikonból kiválasztott Hippopotámuszt. Kisőrője Virgil a víziló, aki nem is sejti magáról, hogy ő az a rejtélyes Hippopotámusz. Kígyó Kármen (-a darab jópofa, ámde gonosz tulajdonságokkal felruházott szereplője), a mindig nagyon éhes kígyó végig követi a jóbarátok útját s próbál közöttük ellentétet szítani. Természetesen a jó mindig győz a gonosz felett, így a falánk kígyó rendre hoppon marad. A darab végére természetesen kiderül az igazság.
A gyerekek hatalmas vastapssal köszönték meg a színészek munkáját.
Nagy érdeklődéssel várjuk a következő darabot.

Csillagné Baksa Margit
szervező